Kylmäkin piirakka voi olla antoisa kokemus. Tämä klassikko tarjoilee monta kerrosta nautintoa makeanhimoisille. Hörsöjen alta paljastuu pähkinällä sipaistu keksipohja.
Syntymäpäivän juhlinta jatkui miehekkääseen makuun juntatun piirakan jälkeen imelissä tunnelmissa. Kävin aamulla burleskiworkshopissa. Banoffee on vähän kuin burleskiasu - monta kerrosta, joiden alta löytyy alaston keksimurupohja. Koska burleskiasujakin tuunataan, päätin lisätä perusreseptiin vähän pähkinäistä makua.
Pohja
200 g Digestive-keksejä (en tajua, miten "ruoansulatusta edistävä" on mennyt tuotenimenä läpi)
100 g voita
2-3 rkl maustamatonta pähkinätahnaa
Kerrokset
1 tlk Nestlé Carnation Caramelia
3 isoa banaania
3 dl kuohukermaa
Pinnalle
Snickersiä
Vetele keksit monitoimikoneella tuhannen päreiksi. Kaada murut astiaan ja lisää pehmeä voi sekä pähkinätahna. Sekoita mössöksi ja taputtele taikina sitten irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä Carnation Caramel pohjan päälle tasaisesti. Näppärämpi piirakannyplääjä valmistaa oman Carnation Caramelinsa kiehauttamalla kondensoitua maitoa tölkin sisässä ja antamalla sen sitten jäähtyä. Siitä pitäisi kuulemma tulla vastaavaa. Minua ei nypläämisestä tunneta, joten ostin mönjät valmiina Behnford'silta. Vain huomatakseni puolen tunnin päästä, että aasiamarketti Vii Voanista samaa sai puolet halvemmalla. (Kyllä harmitti.)
No, kun se mönjä on pohjan päällä, tunge piirakka kylmiöön. Kun pohja on kangistunut, ota banaanit esille.
Banaanin silpominen on jotenkin vapauttavaa! Pistä banaanit siivuiksi ja asettele ne Carnation caramelin päälle. Poista vuoan reunat.
Vatkaa sitten 3 dl kermaa vaahdoksi. Ja tällä kertaa saa vihdoinkin roiskia päälle!
Tavaraa tulee paljon, roiski se kuitenkin tasaisesti pitkin piirakkaa. Leikkaa vielä Snickersistä pieniä kuutioita ja ripottele ne piirakan päälle.
Tämä on hyvää - ja niin imelää, että edes pms-oireisena sokerihiirenä en pystynyt hirveästi vetämään. Vihdoinkin jotain, joka tyydytti myös makean perään olevan päivänsankarin halut nopeasti.
Ja ensi viikon syön muuten ituja.
Loppuun kerrottakoon vielä Hullun tädin pekaanipiirakkaan liittyvä pikku tarina. Piirakan nimeen päätynyt hullu tätini oli ollut aikeissa kommentoida kyseistä blogipostaustani. (Olisi varmaankin kiittänyt, kun nimesin piirakan hänen mukaansa.) Jostain syystä hän ei sitä kuitenkaan tehnyt (liekö unohtunut matkalla, dementia?), mutta olipa hän ehtinyt kuitenkin valita blogger-nimimerkikseen vitsikkäästi "Hullun täti" kommentointia varten. Kuten sanottu, kommentointi unohtui. Sen sijaan täti oli lähetellyt gmail-tililtään jos jonkinlaista virallista sähköpostia mm. Kelaan ja verotoimistoon. Tällä viikolla hän oli sitten huomannut, että nimimerkki Hullun täti ei ollutkaan päätynyt ainoastaan hänen blogger-nimekseen - se näkyi vahingossa myös gmail-tilin lähettäjänimenä. Suora lainaus tädiltäni: "On siellä voinut jollain byrokraatilla naama venähtää."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti